Claimhof

Een frisse visuele identiteit voor een bijzonder advocatenkantoor.

61998d5341cc10673e4b59ba_bg-video claimhof header-poster-00001
Branding
UX-UI ontwerp
Concept en strategie

Claimhof Letselschade is een advocatenkantoor met ruime ervaring in het behandelen van bedrijfsongevallen en letselschadezaken. Zij treden namens u op tegen de tegenpartij (voornamelijk grote verzekeraars) en nemen u veel zorgen uit handen.

In het project zijn we aan de slag gegaan met een nieuwe identiteit voor Claimhof. Basma en Ardi legden samen een uitstekende strategie en goede basis, het was aan ons om dit om te zetten in een passende merkidentiteit met een krachtig, uniek en hoffelijk resultaat - precies zoals het hoort.

Kleur en karakter

Het bijzondere en uitzonderlijk informatieve karakter van Claimhof was een belangrijk onderdeel van het ontwerpproces. De merkpersoonlijkheid moest immers worden vertaald in de juiste kleurstelling van het ontwerp. De hoffelijke kleuren van een organisch element van het concept gaven richting aan de ontwerpkeuzes. Tot slot klommen we in de vulpen: met duidelijke merkwaarden en een manifest zonder houdbaarheidsdatum kan Claimhof zijn kernboodschap blijven verkondigen. Eerlijk, Transparant en Snel!

Claimhof en Eye4Media gaan voor het maximale

Nog voordat we onze potloden slijpen, bedacht Claimhof een bijzondere tagline "Maximale toewijding, maximaal resultaat" Deze zin vormde dan ook de basis van het concept: een hoffelijk, uniek, stijlvol hoofdlogo. Dit was een combinatie van iconen en woordmerken. Het icoon met minimalistische monogram-logostijl gecombineerd met een formeel serif lettertype.
Het logo bestaat uit vier elementen. Dit zijn de wetpijler, schildvorm, letter C en letter H. De wetpijler staat voor de rechtbank, als belangrijkste onderwerp van Claimhof op het gebied van recht en verzekeringen. De schildvorm staat voor de bescherming en veiligheid die Claimhof biedt aan al haar cliënten. Vervolgens staat de letter C voor de eerste letter van de merknaam, namelijk Claimhof. Al deze elementen zijn gecombineerd in een logo met donkerblauwe en gouden kleuren. De laatste letter, de letter H is de letter H in het woord Hof.

Heeft uw bedrijf een nieuwe smaak nodig?

Haal het maximale uit uw bedrijf. Wacht niet langer stuur een bericht of bel ons. Ons team helpt u graag.

Heeft uw bedrijf een nieuwe smaak nodig?

Haal het maximale uit uw bedrijf. Wacht niet langer en stuur ons een bericht of bel ons. Ons team helpt u graag verder.

Waarom Eye4Media?